לכל אחת מאיתנו יש את הפריט הזה בארון שהיא לא מסוגלת לשחרר. לא הלכנו איתו כל כך הרבה זמן (לעיתים מעולם), אבל יש בנו קול שאומר ״אולי עוד מעט הוא ממש יתאים״.
הוויתור הזה קשה לנו לא סתם. יש קשר ישיר בין התקופה בה אנו חיים, לאגרנות והקושי הגדול להיפרד מדברים שאנו קונים. היום (לעומת פעם) מעמדו של אדם נמדד לפי רכושו, הונו והדברים שהוא יכול לאפשר לעצמו לרכוש. אדם שיש לו יותר כסף, מותגים, חופשות ובית גדול, נחשב בעינינו כמצליחן.
כך גם לגבי בגדים, שלעיתים אנו מרגישות שהן תעודת הזהות שלנו (דבר שיש בו מן האמת). אנחנו מתאימות את סגנון הלבוש שלנו לטרנד הנוכחי ולמותגים הכי נחשבים כדי להראות שיש לנו, ולפעמים קצת מתרחקות מהסגנון האישי שלנו לטובת אופנת הכלל, גם כשהמחיר הוא להיראות מגוחכות.
קוקו שאנל אמרה: ״אופנה חולפת, סטייל נשאר תמיד״. ובואו נודה באמת, לא לכולנו יש נתוני גוף כך שהבגד שראינו באינסטגרם על הדוגמנית, יראה כך גם עלינו.
אז אולי אפשר לנסות משהו אחר? הדבר הראשון, הוא להבין שלפעמים ים של אפשרויות גורם לנו לטבוע. עומס בארון גורם לעומס על המוח שלנו (עומס קוגניטיבי), וזה מציף, מכביד, מבלבל ולעיתים אפילו מדכא. אם ננפה את מה שלא משרת אותנו בארון (ובואו נשתדל להיות כנות עם עצמינו כשאנחנו עושות את זה), אנחנו נשאיר מקום רק למה שגורם לנו להרגיש ולהראות טוב, את מה שנוח ומחמיא לנו, ובסופו של דבר את מה שמייצג את הסטייל האישי שלנו.
הדבר השני, הוא להגיד יותר תודה על מה שיש ופחות להתבאס על מה שאין. זה נכון לגבי הגוף שלנו, לגבי הארון שלנו, ובכלל. יש לנו את האפשרות להראות, לחזק ולהעצים את האיברים שאנחנו יותר אוהבות בגופינו, ע״י בגדים שמבליטים אותם, ולטשטש את אלו שפחות.
שווה לנסות לאתגר את עצמינו ולאמץ את החשיבה החדשה, ומי יודע, אולי גם כמה פתרונות מעשיים שיעזרו לנו לפעול על-פיה:
1. לנסות ללבוש בכל יום בגד וסגנון אחר לגמרי. זה יגרום לנו לנצל יותר בגדים בארון ולא להסתמך על שבעת הפריטים שאנחנו רגילות לחרוש עליהם.
2. להיפטר מהפריטים שלא לבשנו כבר שנה (ומעלה). בלי להשלות את עצמינו שעוד נלבש ושעוד יגיע הרגע המיוחל שבו סוף סוף נוריד את הטיקט. פשוט בלי לחשוב יותר מידי - לשים בשקית מחוץ לארון.
3. מה עושים עם מה שהוצאנו? הפתרון הזה כולל בתוכו מספר אפשרויות. אפשר לתרום לעמותות, במקרה הזה כדאי לבדוק איזו עמותה באמת צריכה את הבגדים. אפשרות נוספת היא לעשות טרייד-אין בחנות יד-שניה (למשל: צ׳לסי, אדרת), אפשרות שמוצעת ביותר ויותר חנויות היום. אפשרות נוספת היא לארגן מסיבת החלפת בגדים בקרב חברות קרובות, כי כמו שאומרים ״הזבל שלך, הוא אוצר של מישהי אחרת״, ואם בא לכן להרוויח כסף מכל העניין, תארגנו מכירת יד-שניה ותגרמו למישהי אחרת לשמוח מהפריטים שאצלכן בארון שכבו ללא שימוש.
אז בהצלחה באתגרים החדשים!
Kommentare